INZICHT LEIDT TOT UITZICHT

Een feest van herkenning

De DISC gedragstijlenanalyse spreekt tot de verbeelding. Iedereen herkent zijn eigen profiel en herkent ook het gedrag van anderen. Verschillen in gedrag worden hanteerbaar en overbrugbaar gemaakt. De vier basisstijlen met de vier kleuren zijn goed hanteerbaar, ook als je nog niet zo bedreven bent in het observeren van gedrag.


Toepasbaarheid

De DISC gedragstijlenanalyse is uitstekend toepasbaar bij individuele coaching. Leidinggevenden bijvoorbeeld, krijgen een veel beter inizcht in hun stijl van leidinggeven en leren beter aan te sluiten bij hun medewerkers. Adviseurs krijgen een betere relatie met hun geadviseerden, waardoor zij meer impact hebben en een waardevollere adviseur worden. En vergeet niet dat de relatie met jezelf verbetert, wat altijd een positief effect heeft.

Ook voor teams heeft de DISC gedragsstijlenanalyse een grote meerwaarde. Elk teamlid kan individueel reflecteren op zijn gedrag en de relatie met de andere teamleden. En daarnaast levert DISC een teamprofiel waarmee alle teamleden aan de slag kunnen. Een waardevolle investering in het team!


Werkwijze
De DISC gedragsanalyse wordt online afgenomen. De deelnemers ontvangen een individuele terugkoppeling. Ik koppel dit bij voorkeur aan enkele trainingssessies om het gewenste gedrag te oefenen en te verankeren.