VERSTERK JE COMMUNICATIEVE KRACHT

Training 'Leer betere vragen stellen'

Is het je wel eens opgevallen hoe weinig vragen wij elkaar stellen en hoe weinig er echt wordt doorgevraagd? Zowel zakelijk als privé zijn we druk met onszelf.

In het huidige (sociale) media tijdperk scoort een stevige mening veel beter dan een goede vraag. Wie geen gelijk krijgt gaat harder roepen in plaats van beter luisteren.

Er zijn verschillende oorzaken waarom we geen goede vragen stellen. En dat is een gemiste kans. We gebruiken de 'goede vraag'veel te weinig terwijl deze juist een uitermate krachtig communicatiemiddel is. Hiermee kun jij als professional veel meer impact hebben. Hoe? Door deelname aan deze eendaagse training leer jij al snel hoe je betere vragen kunt stellen en nog betere resultaten behaalt.

Resultaat

Na deze training ben je in staat om veel betere (open) vragen te stellen en meer diepgang in (zakelijke) relaties te brengen. Hierdoor geef je elk contact meer verdieping, wat de opbrengst van de relatie aan beide zijden sterk wordt vergroot.

Inhoud

De inhoud van de trainingsdag is opgebouwd uit de volgende drie modules:

Een houding van niet-weten aannemen

Een goede grondhouding om echt te luisteren is een houding van niet-weten. Je dempt je eigen referentiekader en verdiept je in de ander. Je krijgt inzicht in emoties en micro-gedragingen die goed luisteren verhinderen en je leert hier effectief mee om te gaan.

Goede vragen stellen

Wat is een goede vraag en aan welke voorwaarden voldoet deze? In deze module behandelen we verschillende vraagtechnieken. Via eigen praktijksituaties ga je ermee oefenen. We hebben ook oog voor vraagvoorwaarden en vraagvalkuilen.

Van vraag naar dialoog

Met alleen goede vragen stellen heb je nog geen goed gesprek. Wat kun je doen om een gelijkwaardig gesprek te creëren, en hoe krijg je diepgang in een gesprek? In deze module leer je de dialoog op gang te brengen en te houden.

Locatie

De training is (voorlopig) online via Zoom.

Trainen met beelden

Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden heb ik de inhoud van de training samengevat in circa 45 tekeningen en gebundeld in de gids 'Niet elke zin met een ? is een vraag". Je krijgt de gids vooraf toegestuurd.

Door de tekeningen beklijft de training veel makkelijker. Je kunt jouw aantekeningen in de gids bij de tekeningen maken zodat je een persoonlijk naslagwerkje hebt.

Duur en tijdstip

De training duurt een dag. De eerstvolgende keer is op maandag 4 oktober 2021 van 9.30 uur tot 16.30 uur.

Investering

€199,- excl. BTW

Wil jij ook meer succes uit jouw gesprekken halen?

Gebruik de contactbutton en geef je op via het contactformulier.

Wil je meer weten of een afspraak maken?